Zijn verwarmde handschoenen voor Raynaud veilig?

by henker

De verwarmde handschoenen voor Raynaud staan al voor een lange tijd bekend om hun uitzonderlijk hoge kwaliteit en warmte. Zoals je wel kunt begrijpen zal je dankzij verwarmde handschoenen voor de ziekte van Raynaud in staat zijn om jouw handen lekker warm te houden in de wintermaanden.

handschoenenEn dat is ook nodig, want door het syndroom van Raynaud vernauwen de bloedvaten bij kou en vocht, waardoor de handen en vingers veel pijn doen. Sommige mensen vragen zich af of het gebruik van deze handschoenen met verwarming wel helemaal veilig is. Kan je namelijk je handen niet verbranden? Tijd om hier achter te komen, lees dus snel verder!

De veiligheid van verwarmde handschoenen

Je denkt misschien dat het gebruik van verwarmde handschoenen Raynaud een beetje gevaarlijk klinkt.  Laat me je geruststellen, dit type handschoenen is namelijk super veilig om te gebruiken omdat het op zwakstroom werkt. Als eerste vraag je je waarschijnlijk af of er een risico bestaat op een elektrische schok.

Het antwoord is nee, als je de kale draad aanraakt voel je namelijk niet eens iets. Vervolgens vraag je je waarschijnlijk af of ze in brand zullen vliegen. (Zo niet, dan weet ik zeker dat je deze vraag nu wel in je hoofd hebt zitten). Gelukkig is ook het antwoord op deze vraag nee.  De batterijen zijn namelijk voorzien van ingebouwde veiligheidsvoorzieningen om ze uit te schakelen in geval van kortsluiting. Daar komt bij dat de batterij niet in staat is om de stoffen op zo’n hoge temperatuur te brengen waarop het in brand zou vliegen.

Hier is de stroom gewoonweg te zwak voor. Nu we jouw zorgen hebben weggenomen kan je met een gerust hart jouw eerste paar verwarmde handschoenen voor het fenomeen van Raynaud in huis halen. Voor je het weet klaag jij nooit meer over pijnlijke en koude vingers deze winter.